Ontdek de beste attracties op de Veluwe | De Eikensingel

De Veluwe staat bekend om haar uitgestrekte natuur en prachtige fiets- en wandelroutes. Maar wist je dat je hier ook culinair kunt genieten? Van sfeervolle brasserieën tot verfijnde restaurants, er is voor iedere smaak iets te vinden. In deze blog nemen we je mee naar enkele van de beste restaurants op de Veluwe.

Nationaal Park De Hoge Veluwe

1 van 3

Een van de absolute must-sees in de omgeving van De Eikensingel is Nationaal Park De Hoge Veluwe. Dit uitgestrekte natuurgebied biedt een unieke combinatie van prachtige landschappen, wilde dieren, en cultuur. Huur een van de iconische witte fietsen en verken de uitgestrekte bossen, heidevelden, en zandverstuivingen. Bezoek het Kröller-Müller Museum, beroemd om zijn indrukwekkende collectie van Van Gogh-schilderijen, of wandel naar het Jachthuis Sint Hubertus voor een architectonisch hoogstandje.

Kasteel Staverden

1 van 5

Voor een stap terug in de tijd is Kasteel Staverden een bezoek waard. Dit kleine maar sprookjesachtige kasteel is het kleinste stadje van de Benelux en wordt omringd door prachtige tuinen en bossen. Tijdens je bezoek kun je genieten van de serene sfeer, een rondleiding volgen door het kasteel, of wandelen door het landgoed. Vergeet niet te stoppen bij de witte pauwen, de trots van Staverden, die al eeuwenlang op het landgoed leven.

Julianatoren

1 van 4

Voor gezinnen met kinderen is een dagje uit naar Julianatoren een geweldige keuze. Dit pretpark in Apeldoorn biedt meer dan 60 attracties en shows die speciaal zijn ontworpen voor kinderen. Van spannende achtbanen tot interactieve speeltoestellen, er is genoeg om de kleintjes de hele dag te vermaken. Combineer je bezoek aan de Julianatoren met een picknick in een van de omliggende parken, of sluit de dag af met een ontspannende wandeling op de Veluwe.

Klimbos Veluwe

1 van 3

Voor avonturiers biedt Klimbos Veluwe een spannende dag uit. Dit klimpark, gelegen in de bossen van Apeldoorn, heeft verschillende parcoursen voor alle leeftijden en niveaus. Balans op wiebelige touwbruggen, slinger van boom tot boom, en trotseer uitdagende obstakels hoog in de bomen. Een perfecte activiteit voor een actieve middag met het gezin of een groep vrienden.

Burgers' Zoo

1 van 4

Liefhebbers van dieren kunnen hun hart ophalen bij Burgers' Zoo in Arnhem. Deze grote dierentuin staat bekend om zijn ecodisplays, waar dieren in nagebootste natuurlijke habitats leven. Ontdek de tropische regenwouden, zanderige savannes, en kleurrijke koraalriffen terwijl je meer te weten komt over de fascinerende dieren die hier leven. Een dag in Burgers' Zoo is zowel leerzaam als leuk voor bezoekers van alle leeftijden.